Множество части и вещи от над 20 автомобила, 700 грама амфетамин, самоделно направен пистолет и 6 патрона 16-ти калибър за него са иззети вчера от служители на ОДМВР - Перник от апартамент, мазе и таванско помещение в жилищен блок на ул.  „Ю. Гагарин" в Перник, обитавани от 31-годишния С.С.

Преобладаващите части са от автомобилите марка „Фолксваген" и „Ауди".

Разследващите предполагат, че частите са от крадени коли от столицата, Перник и други райони на страната, след което са разглобявани и приготвяни за продажба.

Предстои изясняване на произхода им.

Припомняме, на 15 март на територията на ОДМВР - Перник беше проведена специализирана полицейска операция „Автокрадците".

В рамките на полицейските действия бяха установени и задържани два автомобила „Ауди А6" и „Фолксваген голф - 4", крадени от столицата.

Същият ден беше задържан 26-годишния М.А. от гр. Благоевград, който контролирал незаконните действия.

По-късно беше задържан и криминално проявеният С.С./31 г./ от Перник като участник в престъпната схема. Към момента той е с мярка за неотклонение „парична гаранция"/400 лева/.

Продължава издирването на другия участник, 18-годишния В.В. от пернишкото село Дивотино, от къщата на когото на 15 март бяха иззети множество части и вещи от МПС.