Нестандартното хрумване е на австрийския хореограф Марвин Дайтман, който е работил със звезди от ранга на Наташа Бедингфийлд, Сара Конър, Хавиер Найдо и се грижи за танците в австрийския, немския и швейцарския "Мюзик Айдъл".

Той щял да обучи Поли Генова за представянето й на "Евровизия" 2011 и за момента се знаело, че  щял да "тикне" Генова зад решетките.

"След като Поли пя на гръцкия финал, заминахме направо за Виена, за да работим по английския вариант на "На инат". Имахме само 4 дни, когато от Дюселдорф се обадиха и поискаха видео с идеите за хореографията на парчето", разказва Борис Миланов от "Симфоникс", автор на парчето.

Започнали да търсят човек, който да се заеме бързо с тази задача, и за късмет най-добрият професионалист в Австрия бил свободен и на тяхно разположение. "Веднага се съгласи и тръгнаха с Поли към България. Той има доста опит в подготвянето на изпълнители за "Евровизия", допълва Борис пред в. "Стандарт".

За да направи сценичното представяне на Генова, Марвин имал по-малко от три дни. "Но се справихме перфектно. Когато отидохме да занесем документите с описанието на хореографията в Дюселдорф, се оказа, че в сравнение с другите конкуренти сме с едно от най-подробните и уникални предложения по темата, събрани в най-дебелата папка", хвали се Миланов.

Той разкри, че основният акцент ще е светлинното шоу. Поли ще се появи зад решетка от светлина, сякаш е в затвор, което е съчетано със заряда и посланието на "На инат". На сцената ще избухват и огньове, но няма да прекаляват с пищността на визията.

Както вече стана ясно, Генова ще представи песента си само на български. Опитите да запишат английски вариант се оказали неуспешни. "Просто посланието се губи", категоричен е Миланов. Въпреки че парчето е замислено първоначално само на английски, а текстът трябвало да разказва за момиче, което обвинява гаджето си, че я е зарязал. "Просто не се получи. И на Поли не й пасна. И една вечер седнах и на шега надрасках някакъв текст. Оказа се перфектен", смее се авторът.