Делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като Братя Галеви, ще бъде възобновено и ще се насрочи в най-скоро време. Това съобщи градският прокурор Николай Кокинов по повод на факта, че двамата не са избрани за депутати в 41-во Народно събрание.

Ето какво още каза Николай Кокинов:

Делото следва да бъде насрочено в най-скоро време. Няма основание, според мен, за прехвърлянето му между градския и кюстендилския съд. Би следвало да бъде насрочено веднага в съда, в който е изпратено. Смятам, че няма аргументи да го изпраща на градския съд, тъй като по него няма лица с имунитет.

Градският прокурор уточни, че няма причина Галеви да бъдат върнати обратно в ареста:

Николай Кокинов: Нямаме такива аргументи, тъй като една мярка за неотклонение, каквато вече е определена „парична гаранция", докато бъде спазвана, няма основание да искаме изменението й в по-тежка. Тя има за основна цел да осигури явяването на лицата пред съответния орган на съдебно или досъдебно производство. Ако те не ни дадат повод, ако не се укрият или не извършат някакво друго престъпление, ще остане тази мярка. Факт е, че около 30 дни те не са се укрили. Ако притискат свидетели, това е ново обстоятелство, което би ни послужило като основание да искаме по-тежка мярка, но се съмнявам, че ще имат некоректно процесуално поведение, тъй като престоят им с мярка за неотклонение „задържане под стража" беше твърде дълъг и смятам, че ще бъдат коректни.