Сръбската фолк-звезда Цеца Величкович предложи споразумение на Прокуратурата в Белград. 38-годишната певица призна, че е присвоила незаконно няколко милиона евро от продажбата на футболисти от отбора Обилич, в това число и на двама играчи в Литекс - Небойша Йеленкович и Мариян Живкович. В замяна Величкович очаква да получи само една година присъда домашен арест и да върне 1.5 млн.евро на държавата.

Споразумението се отнася и за нейната сестра Лидия Оцоколич, която призна, че е помагала на Цеца Величкович при трансфера на парите от продажбата на футболисти. Тя се надява да получи присъда от 6 месеца домашен арест. И двете ще трябва да носят електрони гривни на краката си и ще излежават присъдите в жилищата си в Белград, съобщава сръбският вестник "Блиц". Споразумението не се отнася за останалите двама обвиняеми по това дело Драгиша Бинич и Йован Димитриевич. Срещу тях е повдигнато обвинение за само един незаконен трансфер на футболист. Ако споразумението бъде одобрено, тогава няма да има процес срещу Величкович и сестра й, а договорената присъда с прокуратурата автоматично ще влезе в сила.

В началото на месец март прокуратурата в Белград официално повдигна обвинение срещу Цеца Величкович, че е присвоила над 4 млн.германски марки и 3 млн.долара от продажбата в чужбина на футболисти от Обилич, припомня БГНЕС. Веднага след това започна и финансова ревизия, която трябваше да уточни дали притежаваното имущество от скандаланата попзвезда е придобито легално.

Разследването срещу съпругата на един от най-известните сръбски военни престъпници Желко Ражнятович - Аркан, започна преди 8 години. Според прокуратурата разследването е продължило осем години, защото властите е трябвало да съберат необходимата документация от няколко държави, където Величкович е продавала футболистите. Сред продадените футболисти има и двама в България - Небойша Йеленкович и Мариян Живкович в Литекс. Останалите са продавани в Турция, Гърция, Австрия, Франция и Русия.

Разследването срещу Цеца Величкович започна по време на операцията "Сабя" през март 2003 година веднага след убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич. Тогава Цеца Величкович остана в следствения арест няколко месеца. Нейният съпруг Аркан бе убит в Белград в началото на 2000 година.