Звучи невероятно, но може да се окаже, че гражданската война в Либия и нападението на съюзническите войски са избавили България от коварен терористичен акт на отмъщение. Той бил замислен лично от лидера на Джамахирията Муамар Кадафи. Това сензационно разкритие е направил либийски лекар емигрант, живеещ от гони у нас, цитиран от в-к „Папарак”. Либиецът опозиционер на диктатора Кадафи бил принуден да живее в изгнание, заради преследванията по отношение на семейството му. Въпреки това, човекът имал свои канали в родината си, от които разбрал преди една година, че лидерът на арабската държава готви свои агенти, които да проникнат в България и да осъществят замисленото кърваво отмъщение. То трябвало да бъде напълно адекватно на „престъпленията” на българските медици, извършени срещу либийските деца в Бенгази. Замислено било заразяването точно на 400 българчета с чумата на миналия и този век СПИН.

Както всички ние знаем, българските медици бяха нарочени за това, че са инжектирали с ХИВ вируса същия брой либийски деца и затова бяха осъдени на смърт. Прекараха 8 години в ада на либийските затвори и само застъпничеството на френския президент Никола Саркози и други международни сили ги спаси от сигурна казън. Според информатора на посочения вестник, в случая ставало въпрос за отлично планирана акция, която със сигурност щяла да за върши с успех за Кадафи. Въпросният либийски лекар информирал още тогава властите в България, но те не обърнали внимание на предупрежденията му.

Колкото и фантастично да звучи подобна възможно, има няколко обстоятелства във връзка с отколешните отношения на България със страната на полк. Кадафи, които правят информацията за готвения отмъстителен акт не толкова нереалистична. Знаем, че либийският лидер е бил голям приятел на Тодор Живков. Също така е бил емоционално привързан към народа ни и всичко българско и затова случилото се в държавата му от страна на българските медици, той възприел като знак за държавническо предателство. Още повече, че в България таченият от него ръководител по това време вече беше свален.