На 8 април в полицията е постъпило съобщение за кражба на 11 метра рекордоман от частен дом в махала Габровница на с. Рашково. По случая е образуван заявителски материал. На същата дата е извършена кражба на 20 метра рекордоман от частен дом в село Новачене.
На 9 април в полицията е подаден сигнал, че от сервиз за ремонт на бяла и черна техника, който се намира на ул. “Ал.Стамболийски” в Ботевград, е извършена взломна кражба на LCD телевизор. На същата дата е регистрирана кражба на радиатори, алуминиеви тави, моноблок, вещи за баня и др. от къща в с. Гурково.
На 12 април в полицията е подадено съобщение от СОТ, че е разбит хранителен магазин на улица “Хан Аспарух” в Ботевград. При огледа е установено, че липсват 350 лева. На същата дата е регистрирана кражба на ел. водоструйка от наследствена къща в Боженица, чиито собственик живее в София.
На 12 април в полицията е подаден сигнал за кражба на две електрически печки, чугунена мивка, порцеланови сервизи, родопски одеала и други вещи от наследствена къща в Новачене.
Отново на 12 април е регистрирана кражба на 200 литра дизелово гориво от товарен автомобил, паркиран на охраняван паркинг в Ботевград.
На следваща дата в полицията е получено съобщение от Т.Л, на 31 години, че е от дома му са откраднати два велосипеда. Крадците успели да проникнат в къщата, след като премахнали няколко тухли от масивната ограда.
На 13 април служител на напоителни системи е съобщил за кражба на 60 броя габиони от моста на река Бебреш при село Литаково. Нанесената щата е за 6000 лева.
Два броя удължители са откраднати от детската градина в Скравена. Престъплението е извършено на 13 април. То е разкрито. Заловен е извършителят – С.Р., на 17 год. Лицето е криминално проявено. В същия ден е заловен неговият 20-годишен брат – също криминално проявен, за кражба на медни кабели от бензиностанция в Скравена.
13 720 лева са откраднати от товарен автомобил “Мерцедес”. Водачът И.Т., от Мизия установил, че сумата липсва, когато спрял на бензиностанция “Петрол” в Новачене. Той сигнализирал полицията за случая. Кражбата е извършена на 13 април.
На същата дата в полицейското управление е получено съобщение от Й.Р., че от къщата му в Новачене липсват: лек автомобил “Форд Сиера”, печка и велосипед. Кражбата е извършена в периода септември 2010 – 13 април 2011 год. През това време къщата не е посещавана от собствениците.
Електрожен е откраднат от къща в с. Липница. Престъплението е извършено на 14 април.
На същата дата в полицията е постъпил сигнал, че от къща в Боженица са откраднати 14 000 лева, от които 1200 лв. служебни, и 7000 евро. Престъплението е станало между 18 и 19 часа. Най-вероятно крадците са проникнали през прозорец, който бил отворен.
Електродвигател, кабели за инсталация и други вещи са откраднати от цех за скално-облицовъчни материали в Новачене. Престъплението е извършено на 14 април. На тази дата в полицията е получено съобщение от С.С., от Правец, че лекият му автомобил БМВ е откраднат в Ботевград. Колата е намерена близо до мястото на престъплението. Крадците не могли да стигнат по-далече с нея поради техническа повреда.
На 14 април Н.Т. /18г/ и Р.Д. /18г/ сигнализирали полицията, че са станали жертва на грабеж зад ОУ “Н.Й.Вапцаров”. Момичетата се оплакали, че са им отнети сребърни накити. Извършителите са били заловени същия ден. Техните инициали са Р.Н., на 17 год., и Т.Н, на 15 год. Момчетата нямат други криминални прояви зад гърба си.
На 8 април е разкрита кражба на покъщнина в село Врачеш. Извършителите са задържани за 24 часа. Техните инициали са Ц.З./18г./, и Р.Г. /18 г./. И двамата са криминално проявени, съобщиха от РУП - Ботевград.