Всеизвестно е, че повечето български модели и манекенки са елитни проститутки и компаньонки. Слух, който витае от години, но за който няма конкретни доказателства. Не и до днес.

Светски сайт разкри, че на модно ревю през уикенда, момичета от известната модна агенция FH1 Models са дефилирали, не за да покажат моделите на известни марки, а за да се представят пред група отбрани турски бизнесмени.

На ревюто в хотел „Шератон" първите редове били заети от потенциалните "купувачи", които снимали избраното от тях с телефоните си.

"Турците явно бяха гости на хотела. Имаха си преводачка. На ревюто им сервираха алкохол, цигари. Докато едно от момичетата минаваше пред турците, един дядка направо си я посочи. За пръв път присъствам на подобно нещо, бях в шок. Това не беше модно ревю, а търг на български момичета", потресени са хора, присъствали на събитието.

От сайта са категорични, че ревюта с подобна консумация се организират редовно.

"Потресен съм от появилата се информация", заяви пред Lifestyle.bg пиарът на FH1 Models Наско Лазаров. Той категорично опроверга момичетата да са се продавали и защити имиджа на агенцията.

"Бизнесмените са гости на хотела, които преди старта на ревюто бяха седнали на първите редове. Не е проява на добър вкус да ги караме да се местят. А това, че са снимали - всеки има право да снима с телефона си, не е забранено", сопълни още той.