Ръководството на Левски отстрани от отбора плеймейкърът Джейсън Кроу. Решението бе взето след разговори между треньорския щаб, изпълнителния директор и президента на клуба и бе съобщено днес и на отбора.

„След незадоволителните игри на Левски в последния месец беше очевидно, че е необходима промяна. Кроу е отстранен от клуба заради системно нарушаване на дисциплината и неспазване на треньорските указания. Ръководството няма да толерира подобен род поведение и освобождането му е ясен сигнал за това“, коментира президентът Иван Джиджев.

Ръководството на Левски припомня, че целта пред тима е участие във финала на шампионата и въпреки слабите игри в последните седмици тя остава същата. „Надяваме се на пълна мобилизация от страна на треньорския състав и играчите до края на сезона. Отборът има потенциал да изпълни поставените му задачи и ще очакваме положителен резултат“, добави още Иван Джиджев.

Баскетболен клуб Левски изказва най-искрени съболезнования на семейството на треньора Стоян Божанков. В последните си дни Божанков работеше за детско-юношеската школа на клуба.