Президентът на БК Левски Иван Джиджев определи като успешен сезона за клуба. Според Джиджев женският отбор, детско-юношеската школа и програмата за развитие на баскетбола в училищата са "се справили добре", като единствено мъжкия отбор не е показал развитие.

"За нас титлата не е самоцел, просто мъжкия отбор не показа развитие през тази година", добави президентът. Старши треньорът на вицешампионите Константин Папазов определи годината като "тежка", а представянето - неуспешно.

"Изпращам една тежка година. Загубих двама колеги - двама мои учители (Стоян Божаков и Румен Пейчев). Сезонът не е успешен за нас, а участието в Балканската лига - провал", добави Папазов.

Той обяви, че иска да привлече в отбора максимум трима чужденци.

Всички играчи на Левски имат договори до 31-ви юли, затова Папазов не пожела да коментира с имена кои си тръгват и кои не. Ясно е обаче, че Доналд Коул и Георги Чековски няма да останат в отбора. Ще бъдат освободени и няколко от българските играчи. До края на месеца най-късно ще се чака отговор от Арън Харпър дали ще се върне при "сините". Прийст Лодърдейл също вече не е част от отбора.

"Лодърдейл е във Венецуела, но май няма да може да подпише с местен отбор", коментира още Папазов.

До 15-ти юни от Левски чакат отговор от Николай Върбанов дали ще премине в отбора. Относно публикациите в медиите, че Чавдар Костов може да се върне при "сините" Папазов заяви: "На този етап това е невъзможно, тъй като той има договор с гръцкия тим Кавала".

От ръководството на Левски обявиха, че няма да участва в европейски клубни турнири през новия сезон, а единствено в Балканската лига.