Съставът на Ероуз е само на крачка да поднесе сензацията в тазгодишните плейофи, след като поведе в четвъртфиналната серия на Балкан с 1-0 успеха. Снощи възпитаниците на Мануел Марков спечелиха със 73:63.

Срещата започна много добре за "Стрелите", които поведоха в резултата с 19-4 още през по средата на първата четвърт, след много добра игра в защита и нападение.

Играта на "зелените" се промени през  третата четвърт, благодарение на агресивната си игра в защита и активизирането на завърналия се на терена след контузия Иван Гавалюгов. Гардът обаче не успя да демонстрира обичайнто си ниво и завърши двубоя с едва 8 точки. Балкан намалиха преднината на Ероуз само до 4 точки, но така и не успяха да обърнат мача в своя полза.

За победителите най резултатен бе Явор Рабовянски с 20 точки, а с много добри изяви в ключови мометнти се изявиха Димитър Георгиев с "дабъл-дабъл" от 13 точки и 13 борби и Димо Борисов също с "дабъл-дабъл" от 12 точки и 11 борби.

Втората среща от серията ще се проведе на 28 април от 21,00 часа в залата на НСА. Победителят ще играе на полуфиналите срещу Ноу Фрейм.

В другия полуфинал в началото на май месец един срещу друг в сблъсък за определянето на единия от финалист излизат отборите на НСА и Манянас.