Балкан надигра Ероус с 95-86 в дербито на 6-ия кръг на САБЛ. Стрелките поддържаха минимилна преднина през първите две части и преди почивката водеха с 41-36, но след подновяването на играта Балкан започнаха леко по-леко да влизат в ритъм и успяха да поведат в резултата след изиграването на третата четвърт с 64-61.  

Пет минути преди края на двубоя резултатат бе равен, като през цялата среща равенството на таблото бе изписано цели 18 пъти. Последните минути се оказаха решаващи за победата на Балкан, като те затегнаха защита и принудиха противника им да направи няколко грешки, от които Иван Гавалюгов и компания се възползваха по най-добрия начин и натрупаха преднина, която се оказа достатъчна, за да се поздравят с крайния успех в срещата.  

За Балкан петима играчи реализираха над 10 точки, като най-полезен отново бе Гавалюгов с коефицент 25 (22 точки). Отличен мач изигра Данчо Тодоров с 10 точки и 10 асистенции, а много добре се включиха Стоев с 24 точки и Златанов с 18 за третата победа на отбора от Ботевград.