Плевенски полицаи откриха открадната кола със спящия крадец в нея, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен. Полицаите засякоха крадения автомобил часове след престъплението.

Около 20.00 часа вчера на улица в квартал "Сторгозия" 37-годишен шофьор слязъл от "Фолксваген Голф", за да разговаря с приятелката си на около три метра от автомобила. В това време непознат влязъл в колата, използвал, че оригиналните ключове са на таблото, включил двигателя и подкарал в неизвестна посока.

Собственикът незабавно съобщил за инцидента в полицията, автомобилът е обявен за издирване, предприети са заградителни мероприятия.
 
Така около 00.30 часа на кръстовището на улиците "Босилеград" и "Марин Дринов" в града полицаи намерили колата спряла, а вътре в нея спял и крадецът - 36-годишен мъж от Добрич, обявен за издирване по искане на Главна дирекция "Криминална полиция" - МВР - София от 20 октомври 2009 година за изпълнение на присъда "лишаване от свобода".

Издирваният е осъден за кражби. Той е обявяван седем пъти за издирване от криминалните служби на полицията. Мъжът е задържан за 24 часа.