При опит за кражба на кабел бе прострелян ром в село Бачево, община Разлог. Инцидентът е станал снощи.

Мъжът е прострелян от служител на Транспортна полиция, информира БТВ. Униформеният се казва Иван Лулеов и не е бил на работа, но късно снощи са му се обадили за кражба по жп инфраструктурата край селото и той се е отзовал на сигнала. На местопрестъплението заварил двама роми, които размахали брадви срещу него и 43-годишният служител на реда е извадил оръжието си и стрелял. По непотвърдена информация е уличил единият в главата, който починал вследствие на раната.

Убитият крадец е 36-годишният Николай Петров, съобщи e-79.com. Той е баща на три деца, криминално проявен. Лежал е в затвора за множество кражби.

Образувано е досъдебно производство, уведомена Окръжна прокуратура в Благоевград. Стрелецът е арестуван. Но от  ОД на МВР отказват повече информация, позовавайки се на главния секретар на ведомството - главен комисар Калин Георгиев, да не се изнасят данни от досъдебното производство.

Всички от Баня познават 43-годишния Иван Лулеов като кротък човек. Досега в 20-годишната му служба като полицаи никога не е имало инциденти с него, разказват жители на разложкото село.

В момента в село Баня има засилено полицейско присъствие, за да не се стигне до ескалация на напрежението.