Министърът на спорта Свилен Нейков и мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков присъстваха на официалното откриване на международния турнир по спортна акробатика, който започна днес в спортния комплекс в Правец. Министър Нейков поздрави всички участници, след което  заедно със Стоичков и другите официални лица, сред които депутати и областният управител на Софийска област Красимир Живков, изгледаха състезателната програма от първия ден на турнира.

Това е петото издание на силния международен турнир по спортна акробатика у нас, който се провежда всяка година. Първите две бяха в Габрово, следващите два турнира се проведоха в Арена Самоков. Тазгодишното издание е за купата и наградите на Община Правец, нейният кмет Никола Нитов също приветства участници и организатори. Домакините са осигурили перфектни условия за всички състезатели, треньори и гости.

В състезанието участват над сто акробатични вида от 12  държави - Англия, Германия, Франция, Белгия, Холандия, Дания, Шотландия, Гърция, Молдова, Пуерто Рико, Австрия и България. Състезанията са в няколко възрастови групи - жени и мъже, девойки и младежи, както и най-малките, т.н. ейдж-групи.

В днешния първи ден се проведоха финалите в балансовата и темповата комбинации. Утре надпреварата продължава с многобоя и финалите при най-малките, след което около 14.30 часа ще бъде официалното закриване.

Снимки: botevgrad.com