В събота и неделя - 16 и 17 юни, в Правец ще се проведе традиционният международен турнир по спортна акробатика. В него ще участва и двойката по акробатика от Ботевград Весилена Христова и Марина Маринска.

Те ще се състезават в т. нар. ейдж-групи - от 11 до 16 години. Марина Маринска, която скоро ще навърши 16,  има добър опит от участие в държавни и международни състезания. Докато за Весилена, която ще стане на 12, това ще бъде едва второ състезание в кариерата й.

"Двойката е сформирана съвсем отскоро - каза треньорката им Добринка Николова. - Въпреки че имат малко съвместна подготовка, искам да ги пусна на турнира в Правец. Това ще им бъде от голяма полза преди републиканското първенство в края на месеца в Бургас."

В международния турнир в Правец ще участват състезатели от 9 страни - Англия, Русия, Италия, САЩ, Австрия, Молдова, Ирландия, Естония и акробати от водещите клубове в България. Миналата година акробатите от Ботевград не можаха да вземат участие. Тяхната подготовка тогава бе възпрепятствана от пожара, който изпепели залата за акробатика в Ботевград.

В събота състезанията започват в 9.30. Според жребия нашата двойка започва пета поред, което означава, че техният старт ще бъде между 9.45 и 10.00 ч. Първото им съчетание е на баланс, следобед им предстои темповата комбинация, а в неделя ще играят волното съчетание.