Общинската земеделска служба напомня на производителите и изкупвачите на краве мляко, че на 15.05.2011г. изтича срокът за подаването на годишни декларации за изпълнение на индивидуални квоти за директни продажби и доставки от производителите и одобрените изкупвачи за отчитане на изтеклата квотна 2010/2011 година.
Годишните декларации, придружени от изискваните документи, се подават в Областните дирекции на ДФ „Земеделие” по адресна регистрация лично или чрез упълномощено лице с валидно, нотариално заверено, изрично пълномощно за подаване на декларацията.
При подаването на декларация след 15 май ДФ „Земеделие” издава Акт за установяване на административно нарушение и впоследствие Наказателно постановление. Административното наказание е глоба съгласно член 69 от Закона за прилагане на общите организации на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз.
Производители или изкупвачи, които не подадат до 15 май годишна  декларация за продаденото или изкупеното краве мляко се наказват с глоба в размер от 200 до 2000 лв. /за физически лица/ или имуществена санкция в размер от 300 до 10 000 лв. /за производители – юридически лица и изкупвачи/.
В момента се приемат и Заявления за превръщане на индивидуална квота за директни продажби в индивидуална квота за доставки, и обратно, като се превръща само свободната, нереализираната квота. Промените ще важат за новата 2011/2012 квотна година.