Марина Григорова и Стефания Илиева от ХІ клас на ГПЧЕ ”Ал. Константинов” – гр. Правец станаха седми на четвъртата Национална олимпиада по гражданско образование. Те бяха единствени представители от Софийска област в трета възрастова група  /ІХ-ХІІ клас/ на този висок форум.
Олимпиадата  се проведе на 30 апил и 1 май  в сградата на езиковата гимназия.
В нея участваха 84 ученици от цялата страна. Те бяха разделени в три възрастови групи. В трета възрастова група бяха представени 43 проекта. Проектът на двете ученички, който беше на тема ”Да рециклираме, за да живеем по-дълго”, получи при защитата 90 от 100 възможни точки. Успехът се дължи както на таланта и упоритата подготовка на момичетата, така и на високия професионализъм на научния ръководител на проекта Соня Василева.
Лауреати стават само ученици от ХІІ клас, според регламента на надпреварата.
След защитата по-малките участници /І-VІІІ клас/ посетиха Чекотинския манастир, където рисуваха върху асфалт.
Наградите на победителите в Националната олимпиада по гражданско образование бяха връчени от председателя на Националната комисия доц. д-р Захари Захариев, преподавател в СУ „ Климент Охридски”, и Албена Чупетловска, главен експерт в Дирекция „Образователни програми и образователно съдържание” към образователното министерство.
Олимпиадата беше закрита от Христо Андреев, началник на РИО-София област.