Президентът на Евроинс Черно море Асен Христов заяви, че приключва участието си в българския баскетбол, докато той е в такова състояние. Христов бе много афектиран от събитията в Самоков при загубата на отбора му от Рилски спортист със 101:102 след продължение. По време на мача избухна масов бой, прераснал в див скандал. Ето изявлението на Асен Христов:

"На момчетата казах, че се бориха мъжки, това е гръбнакът на един страхотен национален отбор, който не знам дали има бъдеще. Това показа още няколко неща - не може един човек да изпълнява ролята и на национален треньор, и на клубен треньор, и да определя бъдещето на българския баскетбол. Това, което предложих на Росен Барчовски, щом започна да хвърля обиди, бе да прекратим мача. Защото това не е мач, а цирк. Същото го казах и делегата, след което за назидание се опитаха да ме изгонят от залата. Момчетата се справиха невероятно, при условие че срещу тях бяха не само публиката и противника, но и съдиите и делегатите. По-слабо съдийство, по-слаби делегати... Това отблъсква тези деца от баскетбола. Аз се мъча в този баскетбол от 10 години. След този мач, независимо че може да подадем контестация и да се преиграе, аз приключих с българския баскетбол. Ще продължа да правя Балканската лига, но аз с българския баскетбол в това му качество, приключих. Да си намерят хора, които да дават пари и да помагат. До момента абсолютно чистосърдечно съм правил бази. Във Варна не получаваме нищо, а една шайка си разпределя парите, които се получават от нас.

Няма да приключа с тези момчета от отбора на Черно море. На всеки от тях ще помогна да се реализира по някакъв начин – ако трябва ще им дам спортни стипендии, на други ще платя образованието. Всеки един от тях заслужава да се развие като личност, но една личност не е само спортист. Защото кариерата на един спортист от един такъв мач може да се провали. Затова държа всички те да са студенти. Още един път казвам – докато тези хора са в българския баскетбол, аз съм приключил с него."