Шампионът от дебютното издание на Балканската лига и приятната изненада на миналия сезон – Рилски спортист, може да преустанови участието си в баскетболното първенство от следващия сезон, твърди в. “Меридиан Мач”.

Причината – скандално отношение към клуба от страна на общината в Самоков и в частност на кмета Ангел Николов. Разследване на изданието установило, че ръководството на Рилецо е изнудвано от градоначалника да плаща непосилни наеми за “Арена Самоков”.

От общината се предложили на кмета Петър Георгиев да заплаща между 60 и 80 000 лева на година за съоръжението. Отделно от това в тези пари не влизат таксите за поставяне на рекламни пана в залата.

Наглостта на Николов е стигнала дотам, че дори е разпоредил 20 човека, които да работят в залата като охрана, чистачи и продавачи на билети по време на мачовете на Рилски спортист. Така се стига до парадокс- отборът пуска свободен вход за мача от Балканската лига. Впоследствие обаче се появяват продавачи на билети, които са назначени от кмета. Те събират входна такса, която отива директно в общината.

“Парадоксите са много. От две години искаме да подпишем договор, но никой не ни обръща внимание. Сега ни поставят такива условия и се отнасят с нас по такъв начин, че може да се стигне дотам, че да се оттеглим от баскетбола в Самоков”, признава изпълнителният директор на Рилски спортист Борислав Чилингиров