НАСА пусна в интернет снимка, направена на Марс, която прилича на женска фигура с протегната ръка, съобщиха в. "Дейли мейл" и в. "Дейли телеграф".

Тя отново ще разпали спора дали има живот на Червената планета. Според едни на снимката е изобразена жена, чакаща автобус, а според други това е оптична измама, предизвикана от марсиански пейзаж. Това е едно от многото изображения, изпратени на земята от роувъра на НАСА "Спирит", който кацна на планетата през януари 2004 г.

Снимката е направена през 2004 г. Първоначалните огледи не са открили нищо необикновено, но при по-внимателно вглеждане и увеличение любители астрономи са забелязали човешка фигура.

В. "Дейли телеграф" отбелязва, че снимката на загадъчната жена на Марс поразително прилича на предишни снимки, претендиращи, че са запечатали Снежния човек, известен като Йети или Голямата стъпка.

Блогър шеговито пише: "Ето защо не можем да открием Голямата стъпка на земята. Той е отишъл на Марс". Мисиите "Спирит" и "Опортюнити" за изследване на повърхността на Марс струват на НАСА 820 милиона щатски долара.