Британската компания "Ховърит" създаде летящо кресло - "The Lounger", което се издига над основата си благодарение на силата на магнитните полета, съобщи руският научен сайт Мембрана.

Необичайната мебел работи с набор от мощни магнити, разположени в основата и в самото кресло. Хоризонталното придвижване се ограничава от направляващи стълбове, които служат също и като облегалки за ръцете. За да могат собствениците на левитиращото кресло да видят всичките му детайли, то е изработено от прозрачен акрил.

В комплект с "The Lounger" се предлагат също прозрачна дамаска за защита на стола от драскотини и сертификат, удостоверяващ ограничения обем на производство на летящата мебел с уникален сериен номер на продукта.

Според създателите креслото е отлично за почивка. Освен това то помага при лечението на мускули, болки в гръбнака и мигрена, тъй като магнитните полета въздействат благоприятно на организма.

Компанията не съобщава каква е цената на изделието и кога започва производството. Заявки обаче вече се приемат по електронна поща. Презентацията на новия вид кресло ще се състои на изложението "Идеален дом. Сто години вдъхновение", което ще бъде открито на 14 март в Лондон.