Най-прясната клюка около особата на новинаря Венелин Петков гласи, че той е на път да си тръгне от bTV. Злите езици говорят, че водещият на централната емисия наскоро споделил пред колеги, че работата вече е започнала да му омръзва.

Венелин се чувствал изморен от рутинните си задължения и копнеел да се развихри в полето на документалната журналистика. Макар новинарството да се води за един от най-динамичните тв жанрове, партньорът на Гена Трайкова изпитвал огромна досада от воденето на новини, пише kliuki.bg.

Според запознати не само скуката е причина за повдигането на недоволство у журналиста. Венелин не искал да се примири с факта, че колегата му Юксел Кадриев бил по-добре платен от него.

„Венелин съзнава много добре, че в момент на криза никой няма да му вдигне заплатата. Сериозно е решил да се мести на друго място, а предложения не му липсват. В скоро време Гена може да остане без екранния си партньор, тъй като всеки момент Венелин може да каже adio на Би Ти Ви", казват от нюзрума на телевизията.