Чутовен скандал се е заформил около назначението на Венелин Петков за ръководител на „Новини, актуални предавания и спорт". Отколешният враг на бившия топ репортер Юксел Кадриев е бесен от внезапното издигане на колегата си и дори заплашил с оставка, защото самият той бил пренебрегнат в разпределянето на овакантените шефски места, пише "Всеки ден".


„Венелин Петков отдавна иска да изрита Юксел и от години ползва всеки удобен случай, за да злослови, че не става за нищо, а Юксел петни доброто име на Би Ти Ви с постоянните си изцепки и скандален имидж. Дори пред него не се церемони да го нарича „говореща кукла" и войната им е съвсем явна. Сега обаче е още по-ожесточена, защото Венелин вече има всички лостова, за да репресира Юксел и да превърне работата му в кошмар. Затова и той не случайно се закани сам да напусне и да не чака да бъде притиснат от Петков", обясняват запознати с горещите интриги в Би Ти Ви.


По думите им обаче съвсем не такива са плановете на новото ръководство на медията, което е наясно, че не може да си позволи да загуби още едно емблематично лице с висок рейтинг като Юксел. Баш босовете намерили хитър начин да подкрепят Кадриев във войната му с Петков, без да му навлекат нови проблеми с шефа на новините - заплатата на говорителя е била увеличена със задна дата от началото на февруари - от 3000 на 5000 лв.


Освен това му е отредено още по-явно място на топ звезда на телевизията, като той е поставен на преден план на всички нови рекламни материали, клипове и билбордове на медията, окичени из централните улици на София.