В bTV са пропищели от шефа на „Новини, актуални предавания и спорт" Венелин Петков.


„Той се е взел твърде насериозно и мачка колегите си наред", разкриват пред „ШОУ" служители от медията. Последният пострадал е спорният коментатор Тодор Кирков, който беше принуден миналия месец да напусне телевизията и от 1 декември вече официално не е на работа.

В основата на изгонването на Кирков бил Венелин Петков. „Беше му вдигнал мерника още когато стана шеф на новините. Преди два месеца го свали от ефир. Венелин си е въобразил, че от него почва и свършва телевизията. Надул се е като пуяк!", разказват журналисти от медиата.

Тодор Кирков е в bTV също от 2000 година, както и Венелин, но точно сега новият началник решил да го махне с абсурдния аргумент за „несправяне с работата".


„Като дойде Крум Савов в началото, така принудиха и Краси Минев, и почти всичките им служители в спорта на сайта на bTV", издават още от телевизията.

Самият Кирков коментира единствено пред агенция БЛИЦ причината за „напускането" си с лаконичното:  „Не искам да коментирам фалшиви хора!"

Венелин отдавна се изживява като нещо повече от останалите си колеги. Той ходеше на работа само за да си изчете тв емисиите. Скатавал се е от дежурства за радио новините и тъй като е „хейтвал" повечето си колеги, само Гена Трайкова се е навивала да го покрива и е правела радио емисиите вместо него. А когато и тя не е могла в уикендите, в ефира са се въртели няколко часа стари емисии. Това се е случвало неколкократно, докато разбере ръководството на телевизията и Венелин е бил наказан административно", бесни са в нюзрума на телевизията.