Ахмед Доган поряза червените за София. ДПС вероятно няма да подкрепи кандидата на коалционния си партньор БСП за кмет на столицата, научи "Стандарт". Това означава, че лидерът на ДПС няма да даде рамо на Бриго Аспарухов в надпреварата за кметския стол на София.
Фаворитът на Доган била царистката Антония Първанова. В партията на Сокола обаче преобладавали симпатиите към десния мераклия за поста Мартин Заимов. Окончателното решение ще бъде взето следващата седмица на заседание на предизборния щаб на ДПС. Преди това обаче Доган направи кратък коментар за част от кандидатите за столицата. Мартин има своята нова визия за София, с ноу-хауто и като личност, и като начин на мислене, и като професионалист. Първанова, разбира се, е 100% огнена жена. Бриго пък е социалният вектор. Така Доган описа трите си варианта за подкрепа на кандидатите в столицата.
В София ДПС ще се явят със самостоятелна листа за общински съветници, като неин водач е Людмил Стоянов. Движението ще издигне 19 районни кметове. Ще имаме най-малко един съветник в общината, прогнозира Касим Дал. Всеки избор е състезание, никъде няма да бъде лесно, допълни зам.-шефът на партията Юнал Лютфи.
В редиците на ДПС се появи още един Азис. След като в Кърджали за втори мандат ще се бори Хасан Азис, в Шумен ДПС издигна Азис Саддола.
В Пловдив пък партията на Доган ще заложи на жена кандидат за кмет - Петя Раева, шеф на фирма "Напоителни системи" в града. А в Русе на друга дама - Денис Зия.