Бойко Борисов обяви, че подозира Сергей Станишев и Ахмед Доган в подготвян атентат срещу него. Борисов каза това по повод скандала около делото "Йосич".

Ето какво още добави бившият главен секретар на МВР:

Ако БСП и ДПС си мислят да правят нещо с физическата ми сигурност и за физическото ми оцеляване, което те са способни да го направят, и да го препишат на Сретен Йосич, да не стане да му го препишат на него накрая.

Вие подозирате, че БСП и ДПС искат да ви ликвидират физически?

Категорично ги подозирам в опит да направят атентат срещу мен и сега търсят начин все едно ще дойде отвън. Това искат да направят в момента тези хора. Виждайки, че губят тотално, са готови на всичко в момента. Иначе те този цирк няма да го разиграят.

Вие току-що обвинихте Станишев в подготовка на убийство?

Категорично го обвинявам. След като Станишев и Доган си пращат хората в парламента за това нещо точно да говорят, те категорично го мислят. Това не е игра. Да изкарваш Борисов личен враг, който да свидетелства в Белград срещу Сретен Йосич, това не е игра.

По-рано през деня Христо Бисеров от ДПС съобщи, че бившият главен секретар на МВР Бойко Борисов е призован като свидетел по делото срещу сръбския наркобос Сретен Йосич. Бисеров е председател на  временната парламентарна комисията, която проверява обстоятелствата около престоя на подсъдимия в страната ни, както и твърденията му за евентуална съпричастност и покровителство от български държавни органи през това време. Бисеров уточни, че това е неофициална информация.