Футболистът на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов имал тайна страст и това било наргилето. Българинът се развихрил при празненствата за титлата, която отборът му спечели в английското първенство, и стабилно се напушил, пише в. "Шок".

Бившият национал бил открай време голям почитател на наргилето с канела, по което се запалил още докато риташе в родината. Въпреки че тютюнът за наргиле съдържа вещества като никотин и катрани и се счита за по-вреден от цигарите, Бербо не могъл да се въздържа и често посягал към него.

На Острова благоевградчанинът също предпочел наргилето пред цигарите и си купил чисто ново ръчно изработено наргиле. Това станало през ноември миналата година, когато Манчестър Юнайтед гостува на турския Бурсаспор в мач от Шампионската лига и нашенецът се възползвал от сгодния случай да си вземе наргиле.

На купона за титлата на клуба в Англия Берба изпушил 3-4 наргилета, които го ударили здраво и му дошли в повече. В добавка той обърнал няколко чашки марков алкохол и получил задух. За щастие се отървал без сериозни последствия, казва запознати.