Тв водещата Гала за първи път проговори за политика. До момента едно от лицата на Нова тв, отказваше да коментира възгледите си по тази тема. В случая обаче тя дори намекна, но не потвърди, че е недоволна от работата на Бойко Борисов.

„Не смятам, че е редно да показвам политическите си пристрастия... За съжаление обаче не съм много доволна от хората, за които гласувах на последните избори", заяви тя в предаването "На инат" и бе заподозряна от водещия - триизмерното магаре Марк О'Селски, че визира Бойко Борисов и неговата партия. Гала обаче отказа да потвърди.

„Незнам, дали ще гласувам на предстоящите президентски избори. Ако има кандидатура, която ми харесва, бих гласувала, но не бих отишла до урната само и само да упражня гражданското си право", заяви още тя.

В предаването Гала се оплака, че се разболяла защото няма кой да я завива. В същото време обаче контрира с усмивка: „Въобще не желая до себе си мъж, който да ме завива, дори напротив - такъв, който по-често да ме отвива".

Гала призна и още нещо - че не спазва всички съвети, които дава в предаването си: „Казвам например, как трябва да бъдем физически активни, но самата аз не мога да се похваля, че спортувам. По-скоро съм силна на съветите, но на изпълнението ме няма", каза  водещата на „На кафе".