Бившият шеф на Професионалната футболна лига - Вальо Михов отрече, че са водени преговори с него да стане президент на баскетболната ни федерация.

"Никой не е говорил с мен да ставам президент на баскетбола. Сега съм на маса с Христо Стоичков, пием си и си говорим за Барселона и красивата Каталуния", сподели пред "Стандарт" поредният спряган за шеф на федерацията Валентин Михов, който до 2010 г. бе начело на Професионалната футболна лига.

"Несериозно е футболист да ни управлява, искаме баскетболен човек. Моят кандидат е Вальо Златев", коментира Симеон Варчев от управата на федерацията.

След като досегашният президент на БФБ Михаил Михов почина от инфаркт, управителният съвет предложи поста на друг богат бизнесмен - боса на "Лукойл България" Валентин Златев. Но вече месец той обяснява, че не може лично да се заеме с баскетболните дела и ще предложи нестандартно решение.

Според запознати федерацията ще остане без президент, а функциите му ще поеме изпълнителен директор, доверен човек на Златев. Ето защо в медиите са в оборот няколко имена. Преди Вальо Михов се говореше за застрахователния бос Асен Христов и за бившия шеф във ФИБА Европа Коста Илиев.