Индиецът Прамод Митал вече не е едноличен собственик на ЦСКА. Това разкри пред "7 дни спорт" отлично информиран източник. В пресата вече се завъртя името на мощната американска компания AIG, която е основен спонсор на Манчестър Юнайтед.

Твърди се, че след преговори в Лондон Прамод Митал е прехвърлил 52% от акциите на ЦСКА на компанията. Според някои твърдения подпис в сделката е сложил и Аврам Глейзър, син на собственика на Манчестър Юнайтед Малкълм Глейзър. Като собственици на английския клуб Глезър се явяват партньори на AIG, която спонсорира Юнайтед.

Източникът на "7 дни спорт" твърди още, че условието, което АIG е поставила на индийския бизнесмен, е той да изплати всички задължения на ЦСКА, натрупани за година управление. Досегашният президент на клуба Александър Томов щял да остане поне до лятото. Новината за сделката с ЦСКА съвпадна с очакваната продажба на "Кремиковци" на украинския милиардер Константин Жеваго. Той финансира и футболния клуб Ворскла (Полнава) и формално би могло да се очаква да прояви интерес и към ЦСКА, но според Александър Томов двете неща нямат нищо общо и сделката с "Кремиковци" е отделна от футбола.
- Трябва да кажа, че за ЦСКА въпросите не са обсъждани въобще. Никога не е дискутирано това нещо. ЦСКА е отделен от "Кремиковци" като регистрация, като организация, като финанси и като структура. Разбира се, има и преплетени неща, нямаше как да е иначе. Но така или иначе при ЦСКА нещата са различни - заяви Томов пред БНТ.
Той допълни, че за клуба сделка няма. Според него ЦСКА е в стабилна финансова ситуация. Бившият вицепремиер определи протестa на футболистите на Панчарево като детска закачка.
- Това, което мога да кажа, е, че промяна няма в статуквото към момента. Мажоритарен собственик остава Прамод Митал, това е към днешния ден - така Томов отговори на въпроса дали индиецът остава в клуба.
Шефът в ЦСКА обясни и за кого печели клубът.
- Само за себе си и за своите футболисти. ЦСКА не печели за външни фактори за разлика от "Кремиковци". Това е спортен клуб, в който парите се изразходват. ЦСКА не печели пари, които да влизат в нечий джоб. Докато спортът е в това състояние, никой не може да печели - обясни Томов.