Отборът на Манчестър Юнайтед за пореден път трябваше да разчита на прословутия си и неизчерпаем късмет при визитата си на ЦСКА (Москва) в мач от група "В" на Шампионската лига. "Червените дяволи" повториха сценария от първия си гастрол в настоящата кампания на най-комерсиалния турнир в Европа - в Истанбул на Бешикташ, и по същия начин спечелиха с минималното 1:0.

Голмайстор за тима на Алекс Фъргюсън бе лятната покупка Aнтонио Валенсия, който се разписа в 86-ата минута от близко разстояние, след като Димитър Бербатов елегантно свали към него висока топка, центрирана в наказателното поле на отлично представилия се страж на "армейците" Игор Акинфеев.

Българинът бе сред най-добрите за Юнайтед, като получи и жълт картон в началото на втората част за симулация. Домакините пък пропиляха куп положения за гол, най-вече чрез Милош Красич и Алан Дзагоев, на няколко пъти атаките им бяха спирани заради твърде спорни нарушения или засади, но в крайна сметка не успяха да поразят мрежата на завърналия се след контузия ветеран Едвин Ван дер Сар.

Благодарение на този успех Манчестър е лидер с пълен актив от точки - 9, докато ЦСКА е на трета позиция с 3 точки.