Домът, в който живее Лили Иванова, е прокълнат! Това разкриват препатили обитатели на кооперацията на столичната "Оборище" 33.

Към средата на 40-те години в масивната сграда се разиграла невероятна драма. На тавана, който примата отдавна е преустроила по свой вкус, бил жестоко убит човек, разкрива в. "Уикенд". Причината била, че той не искал да предаде имота си в ръцете на червените другари, при това без пари. След продължителни съдебни дела, които не дали правилния резултат, се наложило да се действа по партизански.

Вместо разстрел обаче врагът на народа бил завлечен на тавана, бил унижаван, а за капак проявил наглостта да се "самоубие" от покрива - привилегия, позната на градската буржоазия.

По онова време апетитната постройка е собственост на фабриканта Стоян Маринов и неговите синове. Имотът е на пъпа на София простоен и светъл, а на улицата живеят местните за времето си първенци. Те обаче трябва да преостъпят мястото на новата власт, която има своите мераци. "Самоубилият" се е роднина на фабриканта Маринов. Докато сам слага край на живота си, крясъците му се чуват по цялата улица. Никой обаче не се приканва на помощ, защото времената са несигурни, а гражданите се страхуват от пресните червени чорбаджии.

Според градската легенда след този кървав случай нито един от обитателите на дома не бил щастлив в личен план. В това число и самата Лили Иванова, която въпреки славата и парите, е с разбит живот, останала без мъж и деца.