Учениците от СОУ ”Христо Ясенов”-гр. Етрополе за пета година участваха и се класираха отново на първо място в Областния етап на ученическoто състезание „Защита при бедствия и аварии-2011 година”.
Състезанието се проведе в гр. Пирдоп и в него участваха 17 отбора от по 4 ученика. Училищният екип на гимназията се състоеше от Николай Илиев Атанасов, Вероника Димчова Йотова, Станимир Цветанов Христов и Паулина Панчева Пешева. Ръководители на отбора са Дамяна Петрова- учител по математика и медицинското лице Галя Пешева.
Състезанието се проведе в два кръга – тест и практически ситуации. Учениците се справиха блестящо с тестовите задачи и с четирите центрове за реагиране - при земетресение, при химическо заразяване, индивидуални средства за защита и оказване на първа помощ на пострадали.
Наградите - купа, грамота от Красимир Живков- областен управител на Софийска област и Председател на щаба за координация при СНАВР-Софийска област и персонални GSM-апарати за всеки участник бяха връчени от Началника на РИО- София област Христо Андреев.
Браво на учениците и на техните ръководители!
Дерзайте Ясеновци и с гордост показвайте своите знания, умения и постижения!
Текст и снимки: Росица Василева