В деня на Светите равноапостоли Константин и Елена в единствения едноименен храм в Ловчанска епархия край с. Мирково бе отслужена Света Литургия от Ловчански митрополит Гавриил.


По традиция всяка година владиката идва тук, за да служи, а тази година в съслужение с него участваха още шестима свещенослужители, сред които бе и оттец Емил Якимов - игумен на Етрополския манастир „Св. Троица“, придружен от вокална група „Оренда“, в която участва и самият отец.
След светата служба групата се отправи към с. Чавдар, където взе участие в третия национален фестивал на старата градска песен под наслов „От небето идва любовта“. Мероприятието е част от традиционните майски празници в община Чавдар.
В програмата взеха участие 38 състава от цялата страна. Фестивалът имаше конкурсен характер , а изпълненията бяха оценявани от жури в състав: председател - Бони Милчева и членове - Мария Капсъзова и Ирина Славчева.
Всеки състав представи по две песни. ВГ“Оренда“ изпълни песните: „Синьото елече“ – популярна песен с аранжимент на Боян Шаранов, и песента „Колко трябва на човека“ по текст и музика на Николай Христов, с които се класира на първо място.
Участниците във фестивала бяха поздравени от кмета на община Чавдар - Пенчо Геров, който връчи и наградите на победителите в конкурса.
Петя Цекова