На държавния шампионат за кадети във Варна кадетите на Балкан загубиха и втория си важен двубой. Днес те отстъпиха на Овергаз с 80-85 и ще продължат да играят за разпределение на местата от пето до осмо.

Срещу водения от ботевградчанката Виктория Маринова тим на Овергаз на Балкан му трябваше не само победа, но и тя да бъде с над 9 точки разлика, за да отиде във финалната четворка. Точно толкова бе преднината на Балкан след първите две части  41-32, като две минути преди края на полувремето достигна и 10 при 38-28.

Третата четвъртина бе изключително оспорвана, като първо Овергаз обърна резултата, но в края на четвъртината Балкан продължаваше да има обещаващ аванс от 5 точки - 60-55. Последните десет минути обаче възпитаниците на треньора Михаил Михайлов не издържаха, техните съперници стигнаха до пълен обрат и спечелиха заслужено с 85-80. Така Овергаз стана победител в групата, а нашите кадети ще заемат третото място в нея.

Отново най-добър, както и в предишните срещи, бе Петър Василев, той бе най-резултатен и днес с 20 точки. Отлично игра и плеймейкърът Денис Петков, въпреки само 6-те си точки, но той има 9 асистенции и умело организираше играта. Нещо, което липсваше в мача с Черно море, когато Деко игра съвсем малко. Ростислав Тончев отбеляза 18 точки, със 17 е Радослав Кочев, който има и 10 борби. Двамата общо направиха близо половината отборни стрелби към коша, като процентът, особено на Кочев, бе твърде слаб - 7 сполучливи от цели 22 опита.

Във Варна Балкан имаше само два важни мача в предварителната група, но и в двата не успя да защити претенциите си - първо срещу Евроинс Черно море, днес срещу Овергаз. Разгромните победи над Етър, Локомотив и очакваната утре срещу Хебър не топлят. Очевидно за големите очаквания, с каквито немалко хора бяха натоварили кадетите за финалите, е твърде рано. В най-важните две срещи се видя, че реалните възможности на играчи и треньори са съвсем други, поне засега.