Стефан Кемалов, така наречения бат Сали, се е ангажирал да пласира предимно фалшиви шофьорски книжки на роми. Снощи му бе предявено обвинение по чл. 308 за изготвяне на неистински документи за самоличност с имотна облага, което предвижда от 3 до 10 години затвор.

Това заяви пред Неделя 150 зам. районният прокурор в Казанлък Кръстин Кацаров.

Изключително високо е качество на винетките, както и на документите за самоличност, които са били изготвяни от престъпната група, коментира зам. районния прокурор.

Другият основен участник в изготвянето на документите Стоян Пашов е стар познайник на полицията с изработването и на фалшива валута. Той притежава рекламна агенция.

Престъпната група е изготвяла неистински документи за самоличност, винетки за товарни автомобили, свидетелства за основно образование и шофьорски книжки и бе разкрита от полицията в Казанлък. Арестувани бяха трима души при операцията, проведена в с. Черганово.

В частен гараж в селото бе открита печатна база, собственост на Стоян Пашов, която осъществявала и легална дейност. В момент на изготвяне на фалшиви винетни стикери за 2008 г. са задържани 37-годишният Пашов и 33-годишната му съпруга Стефка Пашова -двамата от Казанлък, както и собственичката на къщата С.Г. на 53г. от Черганово.