Учениците от СОУ „Христо Ясенов”- гр. Етрополе завоюваха редица награди и престижни места в конкурси в областта на изобразителното изкуство през учебната 2010/2011 г. Под ръководството на Николай Георгиев те показаха, че са способни да изразят своите мисли и чувства в багри и разнообразни рисувателни техники. Заслужена е престижната грамота за учител, подкрепящ изявите на ученици в международни участия и конкурси, която получи Николай Георгиев от Полша. Наградата за пореден път доказва, че необходимо условие за вдъхновение на бъдещите световни  художници в трудния път към успеха е голямото желание, с което работят те и техният преподавател.  Безспорно най- големият успех за учителя е класирането на Кирил Кръстев /ученик от XII В клас/ на шесто място в Международния конкурс „Паул Клее - шарени багри“ в Полша. От 7437 деца от цял свят Кирил заема 6 място. Със специална грамота от форума е отличено и СОУ ”Христо Ясенов”- гр. Етрополе за принос към развитието на обучението по изобразително изкуство и подкрепата на ученици в международни изяви.
Николай Георгиев участва в Национална изложба на учители-творци през месец май 2011 г. в гр. Велико Търново. Чудесен е портретът на Светите братя Кирил и Методий, изработен с  участието на Илиян Сергеев, ученик от XII В клас. Всеки, желаещ може да види портрета, който е изложен в сградата на училището.
А ето и някои от останалите участия и награди на неговите ученици за 2010/2011г.:
- Учениците от СИП Изобразително изкуство осъществиха проект по идея на Красимира Цъклева /психолог в РЦПИОВДУСОП- София област/ и под методическото ръководство на Гражданска защита- София област. Проектът е за издаване на книжка за оцветяване за деца със специални образователни потребности в начална и предучилищна възраст с десет цветни и десет черно-бели рисунки.
- Национален конкурс „Делото на Св. Седмочисленици“- Първо място - Кирил Кръстев- XII клас;
- Национален конкурс „Животът на Исус Христос“ -  първо място - Валентин Пенков, второ място- Кристина Герчева;
- Национален конкурс „Бог е любов“- първо място- Кирил Кръстев;
- Национален конкурс „ Св. Трифон Зарезан“- първо място - Кирил Кръстев;
- Национален конкурс „Приносът на българския народ за победата над хитлеро-фашизма.“- Грамота за отлично представяне- Кирил Кръстев;
- Регионален конкурс „Моето село, град, област“- второ място - Кирил Кръстев, трето място- Владимира Стоева;
- Регионален конкурс „Мисия спасител“- второ място- Кристина Герчева.
Пожелаваме успех на учениците и на техния ръководител Николай Георгиев в бъдещите им творчески реализации!
Текст и снимки: Росица Василева