Грандиозен скандал се заформя между композитора Митко Щерев и Денис Ризов от "Ахат". Последният си навлече гнева на популярния композитор след като покани в шоуто си членове на групата "Диана Експрес". Поводът -  излизането на първата част от новия двоен албум на рок легендите "Площад "Синева" .

Оказва се обаче, че за името "Диана Експрес" се води съдебен спор между Щерев и останалите членове на групата. Най-общо казано Щерев патентовал името и сега не го дава.

За да обясни случая и заради гадното отношение на Денис Ризов към него в предаването си, композиторът разпространи отворено писмо до медиите, в което не пести коментарите си към Денис и "Ахат".

Писъмцето е озаглавено „Само една черва овца не стига". Публикуваме пълния му текст:

„На 20.06. т.г. в телевизионното шоу по БНТ „Денис и приятели" беше поканена търговска марка „Диана Експрес" с ръководител М.Горанов. Ще попитате, защо той е шефът? Ами, защото търговската марка е регистрирана на негово име. Продължавам да твърдя, че това не е група Диана Експрес, поради факта, че делото за името „група Диана Експрес" е на 14 септември т.г.

Докато съдът не се произнесе, групата на М. Горанов е и си остава търговска марка. За лъжите му и задкулисното държание на продуцента и основният композитор на тази формация  д-р Врабевски, се изписа доста в продължение на една година. Ще завърша тази тема като кажа, че е безумно и тъпо да обезличиш едно име с национално значение като Диана Експрес,  както и музиканти да крадат историята и без да са имали нещо общо с групата.

Всъщност пиша тези редове, най вече заради неадекватното и обидно държание в ефир на Денис, който си позволи да използва името ми, като го интепретираше по крайно обиден начин. Ето първият му бисер: "М.Щерев не може да присъства, защото се занимава с някакви си негови глупости".

Мили Денисчо, в момента пиша музика за игралния филм „Пъзел". Нещо, което на теб ще ти се случи в другия живот, може би. Засега си посредствен водещ и  бас китарист.

Самочуствието да обясняваш безнаказано на телелевизионната аудитория какво прави един известен композитор като мен, сигурно го имаш от един генерал. Каква е връзката ти с него хубаво би било да го кажеш на аудиторията си в ефир, както обясни какво правя аз. И моля те всяка сутрин си припомняй, че комунизмът си отиде. Припомняй си също, че парите, които взимаш от БНТ са от българския данъкоплатец, а не от баща ти.

По-нататък Денис си призна , че не ме обича и изтърси и втория си бисер: "Аз жестоко се кефя, на всички, които му правят лошо". После каза, че преди много години съм спрял „Ахат" да пътува на концерти. Мили Денисе, на прослушването бяхме двама и не ви одобрихме, защото барабанистът и ти бяхте пълна скръб, а тогава в концертна дирекция пътуваха само професионални музиканти.

Искам да подчертая, че досега никога не съм коментирал група „Ахат", но понеже шефът им ме предизвика ще го направя. Всъщност Денисе ние с теб си приличаме по едно нещо. А то е, че „Ахат" се събира, когато ти кажеш, а „Диана Експрес", когато кажа аз. Разликата обаче е, че музиката, хитовете и аранжиментите на „Диана Експрес" са мои, а музиката на „Ахат" е обща.

В предаването ти същата вечер един бивш бас китарист каза следното:"Много еднодневки с по един хит излизат цял свят. Изкарват по някой долар със сигурност, но са до там". Мили Денисчо, твоята група  и групата на М.Горанов сте точно това - еднодневки. Само една „Черна овца" не стига приятелю! Група не се прави с име, шоу или Пи Ар, а с талантлива музика. За ваше съжаление и ужас Вие стигнахте само до „Черната овца", а групата на М.Горанов до „Синева".

Ще завърша с един приятелски съвет. Препоръчвам ви да тръгнете на турне двете групи, защото хитовете ви ще станат два. Две не е едно все пак. Нали! Аз нямам този проблем. Моите са двадесет!"