Двама души, единият от които полицай, бяха ранени при престрелка в Сандански, съобщиха от пресцентъра на МВР. Екшънът започнал от мъж, недоволен от съставения му акт.

Около 23.50 часа полицаят Ивайло Баладжанов, който не е на работа по това време, и негов колега забелязали, че автомобил BMW навлязъл с висока скорост в пешеходната зона, създавайки реална опасност от пътен инцидент за хората.

    Разследват простреляния шофьор за опит за убийство
    Още...

Полицаят веднага подал сигнал в дежурната част, минути след това пристигнал автопатрул, който спрял шофьора на автомобила - Иван Чангов (41г.) от Петрич. Той бил отведен в управлението за съставяне на акт за нарушението.

На излизане оттам нарушителят видял полицая и докато отивал към паркираната си кола започнал да го обижда и псува. Минути по-късно се върнал обратно с пистолет, който насочил към служителя на реда.

Въпреки предупрежденията, стрелял и ранил униформения в рамото.

Последвали команда да хвърли оръжието, изстрел във въздуха, но когато Чангов не се подчинил и дори насочил оръжието към останалите униформени, се наложило те да използват служебното си оръжие.

Чангов е ранен в областта на стомаха. В момента той се намира в реанимацията, състоянието му е стабилизирано след 5-часова операция. Съществува обаче опасност от усложнения.

На пострадалия полицай е оказана медицинска помощ и е транспортиран до МВР-болница в София.

По инцидента е заведено следствено дело. Изясняват се мотивите, както и дали оръжието на Иван Чангов е законно притежавано.