По повод 23 юни – Ден на държавния служител, пресцентърът на Областната управа публикува поздравление на Областния управител Красимир Живков, в което се казва:

Уважаеми служители в Областна администрация на Софийска област,
Уважаеми служители в Общинските администрации на територията на Софийска област, поздравявам ви по случай 23 юни - професионалния празник на държавната администрация!
Бъдете професионалисти, коректни, лоялни, компетентни и прозрачни!  Да даваме личен пример със своето поведение и отношение към колегите!
Нека не омаловажаваме приноса на държавните служители за напредъка на местно и национално ниво и с общи усилия станем модел за добро управление!
Нека винаги бъдем в услуга на гражданите, да удовлетворяваме потребностите им, съобразно изискванията на европейските стандарти, за да създадем по-благоприятна среда за живот!
Желая на всички здраве, благополучие, повече професионално удовлетворение, повече вяра в доброто бъдеще на държавната администрация, за да стане тя мечтана кариера за всеки амбициозен експерт!

Честит празник!
Красимир Живков - Областен управител на Софийска област

В края на 2002 г. Общото събрание на ООН обяви 23 юни за Международен ден на държавната служба. В България празникът се отбелязва от 2006 год.