От следващия сезон Петър Клечков няма да работи в БК Балкан. Още преди месец той бе уведомил ръководството на клуба за това свое решение и преди няколко дни напускането му стана факт.

Специалистът ще продължи да бъде треньор на отбора от А група Академик Благоевград. Освен това той ще бъде преподавател и в Югозападния Университет "Неофит Рилски".

"От ръководството на университета ми предложиха добри условия и приех - потвърди новината Петър Клечков. - С Балкан се разделихме напълно колегиално".

Последните два сезона Петър Клечков бе старши треньор на мъжкия отбор на Балкан. Със "зелените" той постигна голям успех, спечелвайки бронзовите медали през сезона 2009/2010. Малко преди края на втория сезон той бе заменен на поста от Николай Пеев и продължи да води втория тим на Балкан, който участваше в А група.

В момента Петър Клечков е начело на националния отбор на България - младежи. Тимът се готви  в Ботевград за предстоящия европейски шампионат - Дивизия Б, който започва в средата на месец юли в Босна и Херцеговина.

Снимка: botevgrad.com