Треньорът Петър Клечков остава начело на баскетболния Балкан и през следващия сезон, обяви президентът на отбора Иван Гавалюгов. „Петър Клечков формално има договор до края на този сезон, но с оглед на резултатите, нямаме основание да търсим промяна на треньорския щаб. Това беше дебюта му и може да го окачествим като успешен. Надяваме се, че е получил необходимото спокойствие и хъс, за да се развива. Много добре знае какви грешки допуска и вярвам, че при него нещата ще се развиват във възходяща посока. Към днешната дата мога да кажа, че това ще е треньорът, с който ще започнем следващия сезон. Договорът е формалност. Това ще е треньорът за следващия сезон”, бе категоричен Гавалюгов.

Той разкри, че тимът от Ботевград отново ще направи опит да участва в Балканската лига: „Идеята за участие в Балканската лига остава. Ще стане ясно в рамките на няколко дни, дали това е осъществимо. Имам среща с представители на Лигата, за да разберем какви са условията. Желанието го имаме. Вярвам, че следващата година отборът няма да е по-слаб от тази година и ще задържим позициите си.

Надявам се, че ядрото на отбора ще се запази. Хубавото е, че доста играчи имат желание да останат. Не е логично да правим всяка година нов състав. Ядрото на Балкан се е запазило от предходните две години. Не знаем дали ще може да играем в залата в Ботевград. Това го правим за публиката. Ако има някакви други изисквания и няма вариант за компромис, ще потърсим най-изгодния вариант. Това ще стане ясно в следващите няколко дни. Не е сигурно участието на Балкан в Лигата.”

Колкото до представянето през изминалия сезон Иван Гавалюгов коментира: „Кратката равносметка показва, че като цяло изпълнихме програма оптимум. По различни причини на Купата не успяхме да вземем медал. Направихме си изводите от това представяне и важното е, че показахме топ форма в плейофите. Стигнахме до бронзовите медали. Не хванахме Левски в слаб ден, за да измъкнем поне една победа. Като цяло оценката е „много добър”. Вярвам, че този отбори и тези състезатели имат още по-голямо потенциал и е въпрос на време да го разкрият напълно. Не успяхме да вземем мач срещу лидерите, но вярвам, че следващия сезон и това ще се случи. Специално благодарности на всички спонсори, които помогнаха за проекта „Балкан Ботевград”.

По отношение на проекта за нова спортна зала, имаше конкурс, на който се появиха два проекта и доколкото знам Общината се е спряла на единия проект. Намеренията са 2012 зала въпросната зала да бъде открита. Ние имаме огромното желание това да се случи. От баскетболния клуб може да сме само мотиватори това да се случи по-бързо, друго не можем да направим. Ботевград заслужава такава зала и съм убеден, че скоро ще я има. Силното ми желание е да е възможно най-скоро. По-съществената част е осигуряване на средствата.”

Кремена Младенова