От 1 юли на „Елаците мед"АД стартира тримесечна лятна „Стажантска програма 2011 г.". Тя е част от политиката на предприятието за подпомагане реализацията на младите хора и активното сътрудничество на бизнеса и образователните институции.
Стажантите ще придобиват опит на територията на Рудодобивен комплекс - гр. Етрополе и Обогатителен комплекс - с.Мирково, Софийска област, в периода от юли до септември.
От всички кандидати, след подбор по документи и интервюта, са избрани 25 студенти от различни висши учебни заведения - МГУ, ТУ, УНСС, ХТМУ, УАСГ. Всеки стажант има определен от ръководството на предприятието личен наставник, който е изготвил конкретна програма за провеждане на стажа.
Тази година стажанти ще приемат Генерална дирекция „Производство и околна среда", Дирекция „Финанси", Дирекция „Човешки ресурси", отдел „Здравословни и безопасни условия на труд". Студентите ще имат възможност да приложат наученото в университетите на място в реално производство, да натрупат практически знания.
При добро представяне и заявяване на задълбочени знания в своята област, могат да разчитат на дългосрочно сътрудничество и възможност за реализация в едно от най-големите и проспериращи предприятия в минната индустрия на страната.
От записаните 25 стажанта, 8 ще изкарат стажа си в Рудодобивния комплекс – Етрополе. Стажът им е от един месец, като студентите са разпределени по групи в рамките на тримесечната програма.
Срещата с първата група студенти беше днес в Мирково. В присъствието на Симона Събкова – директор „Човешки ресурси”, участниците в срещата бяха запознати от София Торолова с целите и задачите на предстоящата програма, със задълженията, правата и отговорностите им по време на стажа.
На всички стажанти предприятието осигурява работно облекло и обувки, транспорт или общежитие.
Павел Павлов от отдел „Здравословни и безопасни условия на труд" извърши първия инструктаж преди започване на стажа.
След подписване на договорите младите хора се отправиха със своите лични наставници по работните си места.