Министър Нона Караджова ще връчи призове „Зелена България” за най-активни общини – бенефициенти по Оперативна програма “Околна среда”.
Събитието се провежда в рамките на двудневен форум на Националното сдружение на общините в Република България, който започна днес в Боревец, хотел „Самоков”. Участниците в Общото събрание ще определят приоритетите на местната власт за следващия мандат и ще проведат международна конференция на тема “Общините след кризата – решения и проблеми”.

Министър Караджова ще връчи призове „Зелена България” на общините, които проявяват най-голяма активност в изпълнението на проектите си по Оперативна програма „Околна среда”. Наградите са в пет категории, в които са присъдени общо 9 награди и един специален приз за сътрудничество. Те са част от инициативите в националната кампания на МОСВ „Зелена България”, финансирана от Оперативна програма „Околна среда”, съобщава пресцентърът на МОСВ.
Сред наградените ще бъде и община Ботевград. Тя получава приза за реализация на проекта за изграждане на ново регионално депо.

За участие в заключителната общинска сесия са поканени също министрите Росен Плевнелиев и Томислав Дончев и председателят на парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление Любен Татарски.