Нараства общественото недоволство около убийството на млада жена в Борисовата градина. Трупът й беше открит на 10 юли, ден след фестивала Sofia Rocks, който събра хиляди хора.

Пред БНР приятелка на момичето - Ани Маринова посочи, че е странно, че няма официална информация от вътрешното министерство по случая. Аз им звънях, а те ми затвориха телефона, посочи тя.

Защо МВР мълчи, пита още момичето. Тя допълни, че не е морално жертвата да бъде представяна като клошарка, само защото е била убита в парка.

Mайка на приятелка на убитата Яна Кръстева също е на мнение, че вътрешното министерство пази мълчание по случая.

Този случай можеше да бъде предотвратен, ако полицията беше обърнала внимание на жалбата на млади хора с колелета, пребити в четвъртък вечерта почти на същото място, посочи Жулиета Коджакова.

 Мистериозното убийство на младата жена буквално взриви интернет. Приятели на убитото момиче създадоха група в социалната мрежа Фейсбук и организираха поклонение в памет на жертвата, посочва БиТиВи.

За по-малко от ден над 4000 души се включиха в подписката, с която настояват да бъде открит извършителят на бруталното престъпление.

Една от версиите на полицията е, че вероятно младата жена е умъртвена от свой познат. От съдебно-медицинската експертиза става ясно, че тя е осъществила полов акт преди смъртта си. Не се знае обаче дали Яна е жертва на изнасилване.

В пресата се появиха и публикации, че в Борисовата градина вилнее сериен изнасилвач, но от МВР категорично отрекоха. Проверява се също дали Яна не е станала жертва на случаен минувач, защото в нощта на убийството паркът е бил пълен с хора.