42-годишният Красимир Атанасов, който пострада при катастрофата, станала на 15 юли между Ботевград и Литаково, е починал днес. Мъжът бе транспортиран за лечение в софийска болница с тежки травми по цялото тяло.
Да припомним, че на 15 юли л.а. “Рено”, управляван от Красимир Атанасов, и джип, в който пътувало семейство с дете на 1 година и възрастна жена, се блъснаха челно на пътя Ботевград – Литаково. При ПТП-то пострада само 42-годишният мъж.

„Пътна полиция” в ГДОП отчeтоха рязко увеличение на тежките пътни инциденти. От 22 до 25 юли в страната са станали 67 катастрофи, при които са загинали 11 души, други 82-ма са ранени. Само на 24 юли са станали 24 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 6 и са ранени 27 души, посочват от Пътна полиция.
Шест от инцидентите са заради загуба на управлението на лекия автомобил, вероятните причини – движение с превишена скорост и отклоняване на вниманието. Други три тежки ПТП-та са възникнали от челни удари при навлизане в лентата за насрещно движение.
Пътна полиция припомня на водачите основните правила за безопасно шофиране през летния период:  
Да избягват дългите маршрути, ако са уморени;
Да не шофират с висока скорост, дори и по пътищата с по-малка интензивност на движението;
Да не преотстъпват управлението на автомобили и мотоциклети на неправоспособни, включително на малолетни, както и на употребили алкохол;
Да предприемат изпреварване само когато имат достатъчно добра видимост и при липса на насрещно движени;
При движение в тъмните часове от денонощието да коригират скоростта така, че да имат възможност да спрат в зоната, осветявана от фаровете;
Те и спътниците им да поставят предпазните колани;
Да превозват малки деца само в специалните столчета с колани и седалки.