Продължава кампанията “Коланите спасяват! Запази детето си!”, стартирала през месец март тази година. Новата инrциатива за  връчване на играчки на деца, които се возят в автомобили, обезопасени според изискванията, бе отчетена от полицаи и родители като успешна и позитивна.  
Целта на инициативата е все повече да се увеличава броят на ползващите предпазни колани във возилата и от пътниците на задните седалки, както и обезопасителните системи при превозване на малки деца.
Активният летен сезон е в разгара си и хиляди семейства пътуват към курортните селища в страната. Затова ОДМВР-софия област насочва превантивно вниманието на водачите и родителите да спазват изискванията за безопасност.
При извършване на проверките на пътя униформените служители връчват на децата, които се возят в автомобилите според изискванията – подаръци, осигурени от известна фирма. При връчването им пътният полицай пояснява на родителите повода за това, с препоръка винаги да спазват правилата за движение и при всяко пътуване да ползват обезопасителните колани като най-голямо внимание се отделя на децата, които  да бъдат превозвани по най-безопасния начин.