Местните депутати единодушно  подкрепиха предложението на кмета Георги Георгиев да бъде освободена от длъжност д-р Маргарита Стоева. Управителското място временно зае д-р Филип Филев. Той бе представен официално на сесията, която се проведе днес.

Д-р Филев е от София.  Той е  завършил медицина през 1975 год. Кариерата му на хирург започва от болницата в Етрополе. След това работи в болница „Д-р Рачо Ангелов” и Александровска болница. От две години оперира в МБАЛ „Свети Врач” в Сандански. Автор е на редица научни разработки в областта на медицината. Д-р Филев е бил университетски преподавател в Дюселдорф.

Най-вероятно д-р Филип Филев ще участва в конкурса за управител на МБАЛ – Ботевград. Това се подразбра от изказването му пред съветниците. Той заяви, че неговият екип от хирурзи ще го последва в ботевградската болница. Д-р Филев обеща, че ще направи всичко възможно да върне на работа хирурзите, които преди време напуснаха по субективни причини, както и да стабилизира финансово МБАЛ - Ботевград.