Над 420 кг марихуана е иззета при спецакция, съобщиха от пресцентъра на МВР. Специализираната операция срещу производството и разпространението на марихуана е започнала на 5 август вечерта на територията на Пазарджик.

В нея са участвали служители на отделите „Борба с организираната престъпност” в Пазарджик и Благоевград и се е провела под ръководството на Окръжната прокуратура.

В хода на акцията в село Гелеменово бил спрян за проверка джип „Чероки”. При извършената проверка на пътуващите в джипа – Е.П. на 28 години, И.А. на 29 години, З.Б. на 30 години и Б.В. на 26 години, всички от София, антимафиотите открили 238 грама зелена листна маса – марихуана.

Установено е, че наркотичното вещество е закупено от Р.М. на 33 години от с. Илинденци. Последвали процесуално-следствени действия на адреси в Панагюрище и с. Баня, обитавани от 33-годишния Р.М., И.З. на 26 години, М.Ч. на 27 години и Г.Ч. на 21 години. От там били иззети 10 мобилни телефона и 60 грама марихуана. Всичките били задържани с полицейска мярка за 24 часа.

Вчера при продължилите процесуално-следствени действия антимафиотите проверели два терена в горския фонд на местността “Сап дере” в землището на село Левски. Там били открити насаждения, съцветия и листна маса – марихуана, с тегло 420 кг. Те били засадени, култивирани и отглеждани от 33-годишния Р.М., на когото била удължена мярката му с постоянно задържане.
Образувани са досъдебни производства, работата по разследването продължава.