Бившият селекционер на националния отбор Пламен Марков изригна срещу управата на БФС.

Недоволството му е продиктувано от последните срамни загуби - срещу сборен отбор на о-в Корсика и Беларус.

"След поредния мач чухме нова порция небивалици от страна на шефовете на българския футбол. Явно в БФС не уважават много своето мнение или просто нямат такова. Нали говореха как Пламен Марков им е проблемът, как не сме могли да ги мотивираме националите и не знам още какво. Те друго освен да сменят треньори знаят ли да правят? Едно и също си говорят и повтарят след всеки резил. Няма никакъв смисъл", обяви Марков пред "Тема Спорт".

"Да си ръководи Боби Михайлов българския футбол още дълги години и да продължава да търси оправдание за своето неумение в треньорите и другите хора. Как да го кажем по друг начин, освен че те никога не са виновни. Той изобщо по някакъв въпрос поел ли е отговорност?!", попита специалистът.

"Естествено, че ако Матеус беше български треньор, щяха да са го сменили вече двама или трима колеги. Аз много исках начело на тима да бъде специалист от чужбина, за да се види, че проблемът не е в българските треньори и футболисти", смята още Марков.

"12 години сменят наставници и това е процес, който се случва в целия български футбол. Не само в националния отбор, а и в клубните отбори. Естествено, че треньорът е много важен в целия процес, наречен футбол. Не го подценявам като роля, но за пореден път се доказа, че не може само треньорът да бъде личността, с която да си измиват ръцете".

"Не мога да се сетя за нищо, което са сторили, откакто са в ръководството. Боби първо в държавната агенция две години беше, после четири години беше заместник на Батето, сега и четири години президент на БФС. Да сте чули да е дал някакво предложение. Да сте видели нещо да е променил, някаква реформа да е направил? Аз не знам такова нещо", продължава да негодува Пламен Марков.

"Хората в БФС, които имат някакво достойнство, някакъв морал, трябва да се замислят за това нещо. Как може такива хора дебили да са недоволни от равния мач с Италия, бяха недоволни от равния с Черна гора. Сега са доволни сигурно от загубата от Беларус?".